Starodavni Egipt
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Starodavni Egipt

Zazivite v starodavnem mestu Egipt in se prepustite njegovi carobnosti...

KazaloIščiLatest imagesRegistriraj sePrijava

Svetišče

Go down 
3 posters
AvtorSporočilo
Odion
Bog bojevanja in vina
Odion

Male
Število prispevkov : 96
Registration date : 27/06/2007

Svetišče Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Svetišče   Svetišče Icon_minitimeSre Jun 27, 2007 5:43 pm

Svetišče posvečeno prav vsem bogovom, ki jih egipčansko ljudstvo pozna. Sem pridejo pobožni prebivalci moliti in prositi bogove za usmiljenje. Prav vsak izmed njih vedno s seboj prinese darilo, namenjeno bogu, ki ga častijo oz. bogu, ki ga prosijo za uslugo. Nemalokrat se je komu izmed smrtnikov tu prikazal bog.
Nazaj na vrh Go down
Aishwarya
Arhitektka
Aishwarya

Female
Število prispevkov : 38

Svetišče Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Svetišče   Svetišče Icon_minitimeSre Jun 27, 2007 11:20 pm

Aishwarya se je spomnila, da že dolgo ni šla v tempelj. Postalo jo je kar malo sram in tako se je hitro podala na sprehod do templja, da na hitro zmoli za vso svojo družino. Že vse življenje se je čudila nas lepoto arhitekture temnplja, a se je tudi tokrat ustavila, da bi se nagledala. Ko se je načudila konstrukciji iz kamna in marmorja,je vstopila. S seboj je imela košaro sadja, ki ga je postavila na oltar, potem pa pokleknila.
Nazaj na vrh Go down
Nefertiti
Boginja naravnih elementov
Nefertiti

Female
Število prispevkov : 75

Svetišče Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Svetišče   Svetišče Icon_minitimeSre Jun 27, 2007 11:25 pm

Tako kot že mnogokrat poprej, se je tudi sedaj Nefertiti smukala med stebri v templju in si ogledovala poslikave na stenah. Iz njene zasanjanosti so jo zmotili odmevajoči koraki, ki so se bližali samemu oltarju. Hitro je smuknila za širok steber in pokukala, koga je zaneslo sem. Bilo je dekle. Ni je poznala. "Pozdravljena." je tiho zamrmrala in se prikazala izza kamnitega stebra.
Nazaj na vrh Go down
https://egipt.slovenianforum.com
Aishwarya
Arhitektka
Aishwarya

Female

Svetišče Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Svetišče   Svetišče Icon_minitimeSre Jun 27, 2007 11:28 pm

Aisha je ravno zajela sapo, da bi začela z molitvijo, ko jo je zmotil ženski glas. Zdrznila se je in vstala pokonci. Ozrla s eje okrog in zagledala prikupno črnolasko. ''Am, živjo tudi tebi.'' se je nasmehnila. Pojma ni imela, kdo je dekle, a vedno je bila pripravljena an nova spoznanstva. ''Aishwarya oz. krajše kar Aisha.'' je rekla in ji podala roko.
Nazaj na vrh Go down
Nefertiti
Nefertiti

Female

Svetišče Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Svetišče   Svetišče Icon_minitimeSre Jun 27, 2007 11:38 pm

Očitno jo je precej presenetila. Široko se je nasmehnila in se zazrla v mladenko pred sabo. Bila je drugačna kot druge egipčanke. Bila je bolj - indijska. Vsekakor je izgledala kot nekdo, ki bi ga bilo zanimivo spoznati. Prav to je Nefertiti pritegnilo. Premaknila se je bližje in ji segla v ponujeno roko. "Nefertiti." se je predstavila tudi sama in se široko nasmehnila. "Živiš tukaj? V Kairu?" je nato vprašala in se z zanimanjem zazrla v tujko.
Nazaj na vrh Go down
Aishwarya
Arhitektka
Aishwarya

Female

Svetišče Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Svetišče   Svetišče Icon_minitimeSre Jun 27, 2007 11:42 pm

''Me veseli, Nefertiti.'' je pokimala Aisha in elegantno stresla njeno roko. Njenim staršem so se morali bogovi zelo priljubiti, da je dobila tako ime. ''Ja, domačinka sem, čeprav je moja mačeha Indijka.'' je pokimala, saj je dejstvo, da je imela na čelu majhno zlato piko, begalo marsikoga. ''
Nazaj na vrh Go down
Nefertiti
Nefertiti

Female

Svetišče Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Svetišče   Svetišče Icon_minitimeČet Jun 28, 2007 12:16 am

Široko se je nasmehnila, nato pa počasi umaknila roko. Ob njenih besedah se je narahlo nasmehnila in rekla "Aha. No, se mi je zdelo, da imaš nekaj indijskega v sebi." Ošinila je majhno piko na njenem čelu. "Torej, h komu si prišla molit?" je nato z zanimanjem vprašala in za hip ošinila košaro sadja na oltarju.
Nazaj na vrh Go down
Aishwarya
Arhitektka
Aishwarya

Female

Svetišče Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Svetišče   Svetišče Icon_minitimeČet Jun 28, 2007 12:31 pm

''Ja, na prvi pogled res ne delujem povsem egipčansko, čeprav so moje korenine 'čiste'.'' se je zasmejala Aishwarya in si popravila obleko. ''Am, pravzaprav kar k vsem bogovom - za mamo, pravo anmreč, in za vso ostalo družino.'' je pokimala. ''Si tudi ti pogosto tukaj? ker nte še nisme srečala...'' je dodala z nasmehom.
Nazaj na vrh Go down
Nefertiti
Nefertiti

Female

Svetišče Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Svetišče   Svetišče Icon_minitimeSob Jul 07, 2007 1:12 am

"No, vsaj nisi kot vsi ostali." je rekla in se nasmehnila. Drugačnost jo je vedno privlačila. "Aha." je zamrmrala in se bežno nasmehnila. Naslonila se je na kamnit steber za sebo, ki je podpiral strop in s s kančkom zanimanja zazrla v neznanko pred sabo. "Pravzaprav sem samo na obisku. Iz Aleksandrije sem." je odgovorila in dodala "V Kairo sem prišla z očetom, ki je prišel sklepat posle. In ker mi je bilo dolgčas sem prišla sem."
Nazaj na vrh Go down
Aishwarya
Arhitektka
Aishwarya

Female

Svetišče Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Svetišče   Svetišče Icon_minitimeSob Jul 07, 2007 1:19 pm

''No, saj tega tudi nočem. Rada sem drugačna.'' je pokimala in se prestopila. ''Ja? Torej veliko takole potuješ?'' je vprašala. ''Jaz še nisem šla dlje kot do mestnih vrat.'' se je nasmehnila, saj je bila res že vse življenje v Kairu. ''Gotovo je zanimiv svet, kaj?'' je dodala.
Nazaj na vrh Go down
Nefertiti
Nefertiti

Female

Svetišče Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Svetišče   Svetišče Icon_minitimeNed Jul 08, 2007 1:29 pm

"Drugačno je bolje." je dejala in s tem izrekla očetove besede, ki jih je nenehoma ponavljal. Včasih so se ji zdele neumne, toda sedaj je vedela da ima prav. "Ja, precej." je odgovorila in narahlo pokimala. Ob njenih besedah se je nasmehnila, saj ni vedela kaj naj reče. Sama je zelo rada potovala in ni so mogla predstavljati, da bi bila vso življenje samo v enem kraju. "Enkrat moraš priti v Aleksandrijo." ji je pomežiknila, saj ji je bilo to mesto najbolj všeč od vseh. Bilo je nekaj posebnega. "Še kar. Sploh indija." je dejala in se nasmehnila. "Oblečeni so prav tako kot ti."
Nazaj na vrh Go down
Aishwarya
Arhitektka
Aishwarya

Female

Svetišče Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Svetišče   Svetišče Icon_minitimeSob Jul 21, 2007 11:37 pm

Aisha je z nasmehom pokimala tej trditvi, saj se je res morala strinjati. ''Aleksandrija? Ja, tja se odpravljam prihodnji mesec. Grem k stari prijateljici.'' se je nasmehnila. ''Vem da so, nekoč sem nekega trgovca prosila, če mi pove, kako so kaj oblečeni v Indiji, pomagala pa sta mi tudi starša, zato ker mi je stil naravnost všeč.'' se je namuznila.
Nazaj na vrh Go down
Sponsored content

Svetišče Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Svetišče   Svetišče Icon_minitime

Nazaj na vrh Go down

Svetišče
Nazaj na vrh 
Stran 1 od 1